gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Skrzydełka z kurczaka z młodą kapustą i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowane skrzydełka z młodą kapustą i papryką podaję z ziemniakami na obiad jako danie główne.

Skrzydełka z kurczaka z młodą kapustą i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Skrzydełka z kurczaka z młodą kapustą i papryką

 

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • 50 gram masła lub margaryny
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 główki mniejszej młodej kapusty
  • 3-4 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania:

Skrzydełka z kurczaka z młodą kapustą i papryką
Skrzydełka z kurczaka płuczemy i osuszamy, po czym przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Przyprawione skrzydełka przekładamy do głębszej patelni (na dno wkładamy margarynę i wlewamy wodę). Paprykę kroimy na kawałki i układamy na skrzydełkach. Smażymy pod przykryciem ok. 20 minut. Po czym dodajemy poszatkowaną młodą kapustę i dalej smażymy pod przykryciem. Pod koniec dodajemy ketchup, delikatnie mieszamy i całość smażymy jeszcze przez 10 minut. Gotowe skrzydełka z sosem i warzywami wykładamy na półmisek.
Skrzydełka z kurczaka z młodą kapustą i papryką
Skrzydełka z kurczaka płuczemy i osuszamy, po czym przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Przyprawione skrzydełka przekładamy do głębszej patelni.
Skrzydełka z kurczaka z młodą kapustą i papryką
Paprykę kroimy na kawałki i układamy na skrzydełkach.
Skrzydełka z kurczaka z młodą kapustą i papryką
Etdodajemy poszatkowaną młodą kapustę i dalej smażymy pod przykryciem.
Skrzydełka z kurczaka z młodą kapustą i papryką
Pod koniec dodajemy ketchup, delikatnie mieszamy.