Sposób przygotowania:
Skubaniec z jabłkami
Mąkę, margarynę, żółtka, cukier, proszek zagnieść. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać. Jabłka obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę ciasta, a następnie jabłka.
Na jabłka wykłady ubitą piane.
Do reszty ciasta dodajemy kakao i zagniatamy. Gdy ciasto będzie jednolite skubiemy je i rzucamy na ciasto. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę ciasta, a następnie jabłka.
Na jabłka wykłady ubitą piane.
Do reszty ciasta dodajemy kakao i zagniatamy. Gdy ciasto będzie jednolite skubiemy je i rzucamy na ciasto. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.