lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 138]

Skubaniec z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Skubaniec to kruche ciasto, do którego możemy dać różne owoce (rabarbar, truskawki, wiśnie, śliwki, jablka. Ja tym razem zrobiłam z jabłkami

Skubaniec z jabłkami

Składniki:

Skubaniec z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Skubaniec z jabłkami
Mąkę, margarynę, żółtka, cukier, proszek zagnieść. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać. Jabłka obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę ciasta, a następnie jabłka.

Na jabłka wykłady ubitą piane.

Do reszty ciasta dodajemy kakao i zagniatamy. Gdy ciasto będzie jednolite skubiemy je i rzucamy na ciasto. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.