Sposób przygotowania:
Skubaniec z jabłkami
Jabłka umyć obrać i pokroić w grubsze cząstki. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia,dodać cukier żółtka i miękkie masło. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części(mniejszą i większą). Większą część ciasta poskubać równomiernie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na ciasto ułożyć "gęsto"jabłka, posypać cynamonem.
Z białek ubić sztywną pianę z cukrem i suchym kisielem, wyłożyć na jabłka i poskubać resztę ciasta. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 min w 170 stopniach.
Z białek ubić sztywną pianę z cukrem i suchym kisielem, wyłożyć na jabłka i poskubać resztę ciasta. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 min w 170 stopniach.