Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonka
Mleko podgrzewamy tak by było letnie i dodajemy do niego drożdże, 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki. Odstawiamy na 10 minut aby rozczyn zaczął pracować. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy rozczyn resztę cukru i jajka. Mieszamy wszystko ręka. Następnie dodajemy olej i wyrabiamy ciasto.
Ciasto posypujemy lekko Mąka, przykrywamy ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę.
Z mąki, cukru i masła zagniatamy kruszonkę.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Blachę smarujemy masłem i wysypujemy bułka tarta. Wykładamy ciasto , a na nie jabłka. Posypujemy kruszonka. Ciasto pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Jeśli mamy wątpliwości czy ciasto jest już dobre możemy je sprawdzić suchym patyczkiem.
Ciasto posypujemy lekko Mąka, przykrywamy ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę.
Z mąki, cukru i masła zagniatamy kruszonkę.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Blachę smarujemy masłem i wysypujemy bułka tarta. Wykładamy ciasto , a na nie jabłka. Posypujemy kruszonka. Ciasto pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Jeśli mamy wątpliwości czy ciasto jest już dobre możemy je sprawdzić suchym patyczkiem.