Sposób przygotowania:
Pierogi z nadzieniem z sera na słodko
Wodę z solą na pierogi zagotowuję.
Z mąki, jajka i wody tworzymy ciasto.
Ser mielimy. Dodajemy cukier. Całość łączymy do uzyskania pożądanego przez naz smaku.
Lekko podsypujemy ciasto. Wałkujemy. Wycinamy koła, na środku każdego umieszczamy łyżkę farszu. Zlepiamy. Gotowe pirogi umieszczamy w gotującej się wodzie.
Gotujemy do momentu wypłynięcia. Odcedzamy.
Pierogi podajemy z kwaśną śmietaną.
Z mąki, jajka i wody tworzymy ciasto.
Ser mielimy. Dodajemy cukier. Całość łączymy do uzyskania pożądanego przez naz smaku.
Lekko podsypujemy ciasto. Wałkujemy. Wycinamy koła, na środku każdego umieszczamy łyżkę farszu. Zlepiamy. Gotowe pirogi umieszczamy w gotującej się wodzie.
Gotujemy do momentu wypłynięcia. Odcedzamy.
Pierogi podajemy z kwaśną śmietaną.