Sposób przygotowania:
Śledź na ostro
Rybę wyjąć z oleju,przełożyć na sito na około 30 minut aby dobrze odciekła. Następnie delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym i przełożyć do miski. Zalać mlekiem i zostawić na 3-4 godziny. Po tym czasie ponownie przełożyć na sito do całkowitego odcieknięcia. W między czasie cebulkę drobniutko posiekać i przełożyć do miski. Ogórki konserwowe pokroić w małą kostkę. Obie papryki umyć i pozbawić nasion. Ostrą papryczkę pokroić w malutką kosteczkę a żółtą w mała kostkę. Przełożyć do miski. Dodać pokrojonego na 4-5 części śledzia. Doprawić delikatnie solą i pieprzem. W osobnej miseczce wymieszać ketchup z octem,cukrem ostrą papryką w proszku oraz oliwą. Dobrze połączyć wszystkie składniki zalewy i przelać do miski z sałatką. Delikatnie ale dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Smacznego!