Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Śledź na puree groszkowo-chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Śledź w wielu odmianach – jedna z propozycji.

Śledź na puree groszkowo-chrzanowym

Składniki:

Śledź na puree groszkowo-chrzanowym

 

  • 2 płaty śledzia w oleju
  • 4 łyżki groszku konserwowego
  • chrzan tarty ( ja użyłam odrobinę Wasabi )
  • 1 pełna łyżeczka majonezu
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Śledź na puree groszkowo-chrzanowym
Utrzeć 3 łyżki groszku na puree z majonezem i chrzanem . Doprawić pieprzem ( ma być ostre i pieprzne ) . Śledzie zwinąć w ruloniki i układać na puree groszkowym . Posypać reszta groszku i zmielonym pieprzem . Można zrobić lżejsze puree używając odrobinę kwaśnej śmietany i odrobinę majonezu .