sikora

sikora

Kucharz
[Przepisów: 12]

Śledź po polsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna przystawka wspaniała na imprezę śledzikową

Śledź po polsku

Składniki:

Śledź po polsku

 

  • kg jabłek
  • Słoik moskalików
  • 5 jajek
  • majonez
  • sok cytrynowy
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Śledź po polsku
Jabłka obieramy i ścieramy na wiórki żeby nam nie z czarniały, mieszamy je z łyżką majonezy i troszkę skraplamy sokiem (robimy to na bieżącą po każdym jabłku) jabłka wymieszane z majonezem doprawiamy cukrem wymieszany farsz wykładamy na półmisek Jajka gotujemy na twardo. Połówki jajek układamy na farszu jajko owijamy połówką moskalika. Możemy przystroić jajko według uznania (porem, pietruszką, marchewką) Smacznego