kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Śledż pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka i łatwa sałatka śledziowa

Śledż pod pierzynką

Składniki:

Śledż pod pierzynką

 

  • 1kilogram śledzia marynowanego
  • 2-3 gotowane marchewki
  • por
  • majonez
  • 4-5 ugotowanych ziemniaków w mundurkach
  • 2 jajka ugotowane na twardo

 

Sposób przygotowania:

Śledż pod pierzynką
Marchewkę kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce,ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki, por w pół krążki. śledzia dzielimy na cząstki. Układamy warstwowo ziemniaki, śledź, majonez, marchewka,ziemniaki,śledź ,majonez, marchewka,jeszcze raz majonez i na końcu pokrojone w kostkę jajka.

(sałatkę można również podawać wymieszną, należy wtedy wszystkie składniki pokroić w kostkę i razem połączyć z majonezem, zamiast pora proponuję wtedy cebulę).

Smacznego:)