Sposób przygotowania:
Śledź w galarecie
Śledzie wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie zalać mlekiem, odstawić na ok. 2 godziny.
Wyjąć płaty śledziowe z mleka , osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić śledzie na kawałki w zależności od wielkości pojemników, w których będziemy zalewać śledzie.
Wywar warzywny doprowadzić do wrzenia , zdjąć z ognia. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Do każdego pojemniczka na dno położyć po kawałku śledzia. Na śledzia włożyć po trochę kukurydzy oraz groszku. Zalać wystudzonym wywarem warzywnym z żelatyną.
Wstawić do lodówki do stężenia galaretki.
Wyjąć płaty śledziowe z mleka , osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić śledzie na kawałki w zależności od wielkości pojemników, w których będziemy zalewać śledzie.
Wywar warzywny doprowadzić do wrzenia , zdjąć z ognia. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Do każdego pojemniczka na dno położyć po kawałku śledzia. Na śledzia włożyć po trochę kukurydzy oraz groszku. Zalać wystudzonym wywarem warzywnym z żelatyną.
Wstawić do lodówki do stężenia galaretki.