malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Śledź w papryce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię połączenie musztardy i śledzia. Są to dwa bardzo mocne smaki, ale pasują do siebie bardzo.

Śledź w papryce

Składniki:

Śledź w papryce

 

  • 1/2 kg filetu kwaszonego ze śledzia,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 papryczka chili,
  • 2 cebule,
  • 2 łyżki musztardy francuskiej,
  • 2 łyżki keczupu,
  • 1/2 łyżeczki cukru,
  • sól,
  • pieprz,
  • szklanka oleju.

Sposób przygotowania:

Śledź w papryce
Filety moczymy 30 minut w mleku, opłukujemy, kroimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w piórka i parzymy gorącą wodą, paprykę kroimy w kostkę, papryczkę siekamy. Mieszamy papryki z cebulą musztardą, keczupem, solą, pieprzem, cukrem, mieszamy z olejem, wykładamy na śledzia, chłodzimy przez pewien czas.