eluska

eluska

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Śledź w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny. Może służyć jako przystawka.

Śledź w sosie pomidorowym

Składniki:

Śledź w sosie pomidorowym

 

  • 6 płatów śledziowych
  • 3 cebule
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka kwasku cytrynowego
  • olej.

Sposób przygotowania:

Śledź w sosie pomidorowym
Cebulę po obraniu pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Zestawić z ognia,dodać cukier,kwasek cytrynowy i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i zostawić do ostudzenia. Śledzie pokroić w kawałki i ułożyć w słoiku na przemian z sosem pomidorowym. Odstawić do lodówki na kilkanaście godzin,aby smaki się przegryzły.