anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Śledzie cebulowo czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzie można robić na wiele sposobów i właśnie to jest jeden z nich polecam serdecznie u mnie szybko znikły

Śledzie cebulowo czosnkowe

Składniki:

Śledzie cebulowo czosnkowe

 

  • 1 kg matiasów solonych
  • 2 cebulę
  • 7 ząbków czosnku
  • 3 ziela angielskie
  • 2 listki laurowe
  • 3 łyżki cukru
  • 1/5 szkl octu
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Śledzie cebulowo czosnkowe
Śledzie zalać zimną wodą i moczyć około 6 godzin raz zmienić wodę. Odcedzić i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w piórka a ząbki czosnku na połówki. Dodać do ryb. Dodać ocet, olej, cukier oraz ziele angielskie i listki laurowe i wymieszać odstawić na około 12 godzin w zimne miejsce aby przeszły przyprawami.