Śledzie w oleju Asus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przyrządzić śledzie w oleju

Śledzie w oleju Asus

Składniki:

Śledzie w oleju Asus

 

  • 60 dag solonych filetów śledziowych
  • 2 cebule
  • 3 łyżeczki kremowej musztardy
  • 2 łyżki octu 10 %
  • 1 szklanka oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Pieprz kolorowy

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju Asus
Filety śledziowe zalać dużą ilością zimnej wody i moczyć 4 godziny. Każdy płat osuszyć i posmarować musztardą, pokroić na ukośne kawałki. Cebulę obrać, opłukać i posiekać na bardzo drobno. W szklanym naczyniu ułożyć warstwę śledzi, skropić octem, oprószyć kolorowym pieprzem zasypać warstwą cebuli, posypać natką pietruszki i zalać połową oleju. Na przemian układać śledzie i cebule zalewając olejem. Na koniec odstawić w chłodne miejsce.

Tagi:

winogrona