Sposób przygotowania:
Śledzie curry z mango w tartaletkachTartaletki
Do miski wsypać mąkę, dodać kawałki zimnego masła, śmietanę, kakao oraz sól, pieprz, gałkę muszkatołowa i imbir. Zagnieść szybko ciasto. Zawinąć ciasto w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok. 30 min.
Następnie ciasto rozwałkować i wylepić nim foremki do tartaletek. Nakłuć dno ciasta widelcem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 min. Wystudzić.
Sałatka

Filety śledziowe, czerwoną cebulę, umyte łodygi selera naciowego oraz obrane ze skórki mango pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski. Wymieszać.
W kubku wymieszać majonez z jogurtem naturalnym. Dodać sok z cytryny, przyprawę curry oraz pieprz i wymieszać. Gotowy sos połączyć z pokrojonymi składnikami .
Przygotowanie przekąsek

Zimne kakaowe tartaletki napełnić gotową sałatką śledziową. Przyozdobić ziarenkami granatu.
skuter5
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki