Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Śledzie kaszubskie Ewy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam smaczne śledzie od Ewy po kaszubsku, wystarczą śledzie z zalewy octowej, cebula i koncentrat pomidorowy.

Śledzie kaszubskie Ewy

Składniki:

Śledzie kaszubskie Ewy

 

  • Śledziki w zalewie octowej - 1 duży słoik
  • cebula - 4-5 szt
  • olej - 1/4 szkl
  • koncentrat pomidorowy - 1 puszka mała
  • papryka w proszku - 1/2 łyżeczki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz kolorowy

Sposób przygotowania:

Śledzie kaszubskie Ewy
Śledziki wyjąć, usunąć końcówki, pokroić na pół. Cebule obrać i pokroić na ćwierć plasterki, wrzucić na rozgrzany olej i dusić do miękkości.

Następnie dodać koncentrat wymieszany z 2 łyżkami wody, 1 łyżeczką cukru, paprykę, sól i pieprz. Dodać koncentrat do uduszonej cebulki i razem chwile przesmażyć na małym ogniu.

Następnie przestudzić. Śledzie układać na przemian z cebulką na talerzu, i odstawić na jakąś godzinę minimum. 

Tagi:

ryby śledzie