gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Śledzie po japońsku wg gosiek i edzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śledzie po japońsku można podawać jako obiad lub kolację.

Śledzie po japońsku wg gosiek i edzia

Składniki:

Śledzie po japońsku wg gosiek i edzia

 

  • 5 matiasów
  • 5 jajek
  • 4 cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 papryka
  • 1 słoik majonezu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Śledzie po japońsku wg gosiek i edzia
Cebulę, ogórki, paprykę pokrój w kosteczkę i ułóż na dnie półmiska. Przypraw octem, olejem, solą i cukrem. Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupki, pokrój w połówki i ułóż je na pierzynce z cebuli, ogórków i papryki. Te składniki owiń przeciętym wzdłuż płatem matiasa. Udekoruj majonezem i posyp posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

jajko jajka