Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Śledzie po wileńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śledzie wymoczyć przez noc. Na oleju przysmażyć na szklisto posiekana cebule.

Śledzie po wileńsku

Składniki:

Śledzie po wileńsku

 

 

  • 1 kg cebuli

 

 

  • korniszon

 

  • 2 wędzone szproty

 

  • 25 dag ketchupu

 

  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Śledzie po wileńsku
Śledzie wymoczyć przez noc. Na oleju przysmażyć na szklisto posiekana cebule. Namoczone i ugotowane grzyby posiekać i zmiksować razem z korniszonem, szprotami, cebula, pieprzem oraz ketchupem. Ta zaprawa zalać pokrojone w kostki i obrane z ości filety śledziowe. Wszystko wymieszać, ciasno ułożyć w słoiku, przechowywać w chłodnym miejscu.