paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Śledzie pod czerwoną pierzyką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

nowa odsłona pysznych śledzi

Śledzie pod czerwoną pierzyką

Składniki:

Śledzie pod czerwoną pierzyką

 

  • 1 kg matiasów
  • 350 ml keczupu pikantnego
  • 4 cebule
  • 5 łyżek oleju
  • ocet

Sposób przygotowania:

Śledzie pod czerwoną pierzyką
Śledzie 20 min moczymy w wodzie, następnie odsączamy je i kroimy w 3 cm paski. Cebule obieramy i za pomocą noża kroimy ją w kostkę. Śledzie skrapiamy odrobiną octu. Cebulę przelewamy wrzącą woda, odsączamy ją na sicie. Śledzie mieszamy z cebulą. Do keczupu dodajmy olej i dokładnie mieszamy. Powstałym sosem polewamy śledzie i mieszamy. Śledzie na noc wędrują do lodówki. Na drugi dzień nadają się do jedzenia