migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Śledzie w oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Najprostsza wersja śledzika w oleju z cebulką. Śledzik i cebulka pyszna nierozłączna para nawet w tak skromnym wydaniu.

Śledzie w oleju Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledzie w oleju

 

  • 10 płatów śledziowych solonych
  • 2-3 cebule
  • 3 listki laurowe
  • kilka ziarenek angielskiego ziela
  • olej

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju
Płaty śledziowe wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku. Następnie pokroić na małe kawałki, ja kroję takie na jeden kęs. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. W słoiku ułożyć kawałki śledzia na przemian z pokrojoną cebulką. Dodać listki laurowe i ziarenka angielskiego ziela. Wszystko zalać olejem. Odstawić na 1-2 dni do lodówki aby wszystko się przegryzło.
Śledzie w oleju
Płaty śledziowe wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku. Następnie pokroić na małe kawałki, ja kroję takie na jeden kęs.
Śledzie w oleju
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Śledzie w oleju
W słoiku ułożyć kawałki śledzia na przemian z pokrojoną cebulką. Dodać listki laurowe i ziarenka angielskiego ziela. Wszystko zalać olejem.