kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Śledzie w oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nie tylko na post,adwent Wigilię ale także jako świetna zakąska do mocniejszych trunków.

Śledzie w oleju

Składniki:

Śledzie w oleju

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju
Siekamy cebulę w kostkę.Każdy filet kroimy na 3 części. Wrzucamy do słoika na dno liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu ziarnistego.Wrzucamy do słoika na dno 1 łyżkę cebuli na nią układamy 4-5 części ryby.Przekładamy warstwami póki nie zapełnimy słoika. Górę posypujemy pieprzem mielonym.Zalewamy olejem.Powinniśmy usunąć pęcherze powietrza ze słoika!Zakręcamy słoik i wstawiamy go na 12 godzin do lodówki.Najlepiej smakuje z chlebem.Smacznego!