alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Śledzie w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie z jabłkiem, cebulką i ogórkiem. Pyszna przystawka nie tylko w czasie postu. Mogłabym jeść właściwie codziennie.

Śledzie w śmietanie

Składniki:

Śledzie w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie
Filety śledziowe moczymy 3-4 godziny kilka razy zmieniając wodę.

Następnie dobrze osączyć i pokroić w paski.

Cebulę pokroić w piórka, sparzyć wrzątkiem.

Jabłko obrać i pokroić w kostkę.

Ogórki również pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki wymieszać w salaterce.

Śmietanę połączyć z majonezem i dodać do reszty. Oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Schłodzić w lodówce najlepiej całą noc.

Smacznego:-)