wilcza5

wilcza5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

śledzie w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie w śmietanie na wigilijny stół

śledzie  w śmietanie

Składniki:

śledzie w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

śledzie w śmietanie
Śledzie moczymy , odfiletowujemy i obieramy z ości i skóry. Połówke ryby dzielimy na 3 cześci i układamy w salaterce. Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Następnie jabłko i cebulę łączymy ze śmietaną, solimy, dodajemy cukru i soku z cytryny do smaku. Śledzie polewamy sosem śmietanowym i posypujemy posiekaną zieloną pietruszką