marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Śledzie w śmietanie z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Namoczyć śledzie w mleku na pół godziny

Śledzie w śmietanie z koperkiem

Składniki:

Śledzie w śmietanie z koperkiem

 

  • 30 dag filetów śledziowych solonych
  • 2 cebule
  • 1 duża śmietana kwaśna
  • pieprz mielony
  • cukier
  • koper świeży
  • mleko do namoczenia

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie z koperkiem
Namoczyć śledzie w mleku na pół godziny . Wyjąć i pokroić na kawałki . Cebulę bardzo drobno pokroić i posypać śledzia . Śmietanę zmieszać z koperkiem ( każdy daje tyle ile lubi ja daję dużo - 5 łyżek ), szczyptą pieprzu i cukru . Polać śledzie i zostawić w lodówce na trochę .Jak podaje to jeszcze sypię na wierzch pokrojony świeży koperek żeby było ładnie.