Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie jogurtowym z ogórkami konserwowymi
Do zimnej wody wkładamy matiasy i zostawiamy na 1 godzinę.
W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i kroimy w kosteczkę. Ogórki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na małych oczkach. Jednego ogórka kroimy wzdłuż na cienkie paski i zostawiamy do dekoracji. Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy na małe romby.
Do miski wkładamy składniki na sos i mieszamy. W salaterce układamy warstwy : 4 łyżki sosu, 1/2 matiasów, 4 łyżki sosu, 1/2 matiasów i reszta sosu.
Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem, cebulką, ogórkiem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i kroimy w kosteczkę. Ogórki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na małych oczkach. Jednego ogórka kroimy wzdłuż na cienkie paski i zostawiamy do dekoracji. Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy na małe romby.
Do miski wkładamy składniki na sos i mieszamy. W salaterce układamy warstwy : 4 łyżki sosu, 1/2 matiasów, 4 łyżki sosu, 1/2 matiasów i reszta sosu.
Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem, cebulką, ogórkiem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.