Sposób przygotowania:
Brokuł otulony mielonym mięsemETAP 1:
Brokuł włożyć do wrzącej wody z odrobiną soli i cukru, gotować 3-4 minuty, wyjąć z wody, ostudzić.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, ostudzić.
Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajko, cebulę, sos sojowy, zmiażdżony czosnek, przyprawy.
Całość bardzo dokładnie wyrobić ( w razie potrzeby można dodać 1-2 łyżki bułki tartej).
ETAP 2:
Brokuł podzielić na różyczki.
Mięso podzielić na porcje. Każdą porcję mięsa rozpłaszczyć, ułożyć różyczkę brokuła.
ETAP 3:
Dokładnie zlepić formując okrągłe kulki.
ETAP 4:
Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor w głębokim oleju.
Rumiane kuleczki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.