Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie pomidorowym
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 2-3 godzimy. Odsączamy z nadmiaru z nadmiaru wody, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w krążki i odsmażamy na oleju. Smażymy do momentu aż cebula się zeszkli.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, ocet i doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, solą , pieprzem i cukrem. Smażymy jeszcze przez 5 minut ciągle mieszając. Do ostudzonego sosu dodajemy śledzie i delikatnie mieszamy. Przekładamy do miski, przykrywamy i wstawiamy do lodówki.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, ocet i doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, solą , pieprzem i cukrem. Smażymy jeszcze przez 5 minut ciągle mieszając. Do ostudzonego sosu dodajemy śledzie i delikatnie mieszamy. Przekładamy do miski, przykrywamy i wstawiamy do lodówki.