PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Śledzie w zalewie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobry jako przekąska:) Dość słodkie:)

Śledzie w zalewie.

Składniki:

Śledzie w zalewie.

 

  • 5 płatów śledzia
  • 1 cebula duża
  • 2 pory
  • zalewa:
  • 5 szklanek wrzącej wody
  • 8 łyżek cukru
  • 1,5 łyżki soli
  • 0,5 szklanki octu
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w zalewie.
Płaty śledzia kroimy w kawałki (płat dzielimy na około 3 części).
Cebule kroimy w piórka. Wszystko wkładamy do miski. Zalewę przygotowujemy w osobnym garnku łącząc ze sobą wszystkie składniki. Odstawiamy ją do wystygnięcia. Zimną zalewą zalewamy śledzia z cebulą i porami. Odstawiamy do lodówki na 24 godziny.

Tagi:

śledzie