Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1369]

Śledzie z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Na zakąskę takie śledzie, to prawdziwy rarytas

Śledzie z cebulką

Składniki:

Śledzie z cebulką

 

  • 5 łyżek oliwa
  • 6 łyżek mleko,
  • 2 szt cebula,
  • 1/2 kg matiasy solone
  • 0,5 łyżki koncentratu pomidorowego

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z cebulką
Matiasy włożyć do miski, zalać zimną wodą, odstawić na 10 minut.
Następnie odlać wodę ze śledzi, a zalać je mlekiem, wymoczyć aby nie były słone.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Wymoczone śledzie pokroić na kawałki, ułożyć na półmisku.
Olej wymieszać z koncentratem pomidorowym i cebulką.
Śledzie polać przygotowanym olejem z cebulką.