anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Śledzie z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie pyszne są pod każdą postacią ja uwielbiam wyjadać z nich cebulkę, jest rewelacyjna. Polecam gorąco.

Śledzie z cebulką

Składniki:

Śledzie z cebulką

 

  • 1 kg matiasów
  • 3 cebule
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oleju
  • cukier
  • 2 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z cebulką
Śledzie wymoczyć około 2 godziny. Pokroić je na kawałki, cebulę obrać i pokroić w piórka sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Cebulę dodać do śledzi razem z pokrojonym w słupki czosnkiem. Skropić sokiem z cytryny w razie konieczności octem. Przyprawić do smaku cukrem dodać olej i odstawić szczelnie zamknięte na około 5 godzin.