Sposób przygotowania:
śledzie z grzybkami
Śledzie moczymy w wodzie całą noc.
Filety kroimy w małe dzwonka.
Do naczynia dajemy pokrojoną cebulę i na niej układamy warstwę śledzi pokrojonych, następnie dodajemy grzybki,oliwki 1-2 gozdziki, ziele angielskie 2-3,liść laurowy też 2-3, następną warstwę cebuli, śledzi,grzybków itd.
całość przykrywamy cebulą i ugniatamy.
Następnie zalewamy oliwą z oliwek lub olejem lnianym, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na dwie doby.
Podajemy z chlebem razowym i kieliszkiem wódki czystej / dla dorosłych/
Ocet podajemy w osobnym flakoniku.
SMACZNEGO.
Filety kroimy w małe dzwonka.
Do naczynia dajemy pokrojoną cebulę i na niej układamy warstwę śledzi pokrojonych, następnie dodajemy grzybki,oliwki 1-2 gozdziki, ziele angielskie 2-3,liść laurowy też 2-3, następną warstwę cebuli, śledzi,grzybków itd.
całość przykrywamy cebulą i ugniatamy.
Następnie zalewamy oliwą z oliwek lub olejem lnianym, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na dwie doby.
Podajemy z chlebem razowym i kieliszkiem wódki czystej / dla dorosłych/
Ocet podajemy w osobnym flakoniku.
SMACZNEGO.