Sposób przygotowania:
Śledzie z majerankiem
Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin, wymieniąjąć wodę (nejlepiej przez całą noc).
Kroimy w kawałki (wielkośc kawałków wedle uznania).Do tak przygotowanych sledzi przygotowujemy słoik lub inne naczynie oraz majeranek.
Układamy warstwy kawałków śledziowych przesypując je majerankiem.
Następnie śledzie zalewamy oliwą,tak by były w niej zanurzone (jeśli śledzie ciasno ułożymy, nie będzie to wcale tak dużo oliwy)
Słoik zakręcamy
Wkładamy do lodówki na dobę by smaki się przegryzły.
Kroimy w kawałki (wielkośc kawałków wedle uznania).Do tak przygotowanych sledzi przygotowujemy słoik lub inne naczynie oraz majeranek.
Układamy warstwy kawałków śledziowych przesypując je majerankiem.
Następnie śledzie zalewamy oliwą,tak by były w niej zanurzone (jeśli śledzie ciasno ułożymy, nie będzie to wcale tak dużo oliwy)
Słoik zakręcamy
Wkładamy do lodówki na dobę by smaki się przegryzły.