olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Śledzie z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Popularne śledzie warto czasem urozmaicić. Ja proponuję wersję z majerankiem, cebulą i czarnym pieprzem.

Śledzie z majerankiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śledzie z majerankiem

 

  • filet śledzia 4 sztuki
  • majeranek 5 łyżek
  • oleju 100ml
  • cebula 1 sztuka
  • pieprz czarny ½ łyżeczki

Sposób przygotowania:

Śledzie z majerankiem
Śledzie zalewam wodą i moczę przez 5 godzin, w międzyczasie zmieniam co najmniej 2 razy wodę. Następnie odsączam śledzie i kroję na kawałki, po czym układam w pojemniku, posypuję pieprzem i majerankiem i całość delikatnie mieszam. Obraną cebulę drobno kroję, sparzam na sitku wrzątkiem. Cebulę dodaję do śledzi, całość zalewam olejem. Pojemnik ze śledziami wstawiam na co najmniej 5 godzin do lodówki.
Śledzie z majerankiem
Śledzie zalewam wodą i moczę przez 5 godzin, w międzyczasie zmieniam co najmniej 2 razy wodę. Następnie odsączam śledzie i kroję na kawałki, po czym układam w pojemniku, posypuję pieprzem i majerankiem i całość delikatnie mieszam.
Śledzie z majerankiem
Obraną cebulę drobno kroję, sparzam na sitku wrzątkiem.

Tagi:

śledzie