Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Śledzie z ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Alternatywa dla tradycyjnych sledzi z cebulą

Śledzie z ketchupem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Śledzie z ketchupem

 

  • 0,5 kg śledzi matiasów
  • 1 duża cebula
  • 6 lyżek ketchupu
  • 3 łyzki oliwy
  • 1 łyzeczka majeranku
  • Sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z ketchupem
Śledzie wymoczyć i pokroic na mniejsze kawałki. Cebulę drobno pokroic i posolić. Gdy puści sok odcisnąc go i cebulę wypłukac z nadmiaru soli. Oliwę wymieszać z ketchupem, cebulą i majerankiem. Do naczynia włożyć śledzie i zalać sosem ketchupowym. Pozostawic na 1 dzien żeby śledzie się „przegryzły”.
Śledzie z ketchupem
mja ciekawy smak i sprawdają się jako przystawka na imprezach

Tagi:

śledzie