Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Śledzie z musztardą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Najlepiej przygotować 3-4 dni przed podaniem.Wtedy są najsmaczniejsze.

Śledzie z musztardą

Składniki:

Śledzie z musztardą

 

  • 1/2 kg filetów śledziowych w oleju
  • 4-6 łyżeczek musztardy(najlepiej francuskiej)
  • olej
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 2-3 listki laurowe

Sposób przygotowania:

Śledzie z musztardą
Filety śledziowe odsączyć z oleju.Każdy posmarować musztardą,zwinąć w rolmops,spiąć wykałaczką,umieścić w słoiku,przekładając liśćmi laurowymi i zielem angielskim.Zalać całość olejem i wstawić do lodówki na 3-4 dni.Pychota.