Sposób przygotowania:
Śledzik, buraczek i spółka
W rondelku zagotować wodę. Obrać marchewkę i pokroić ja w mała kostkę. Wrzucić ja do zagotowanej wody, gdy woda ponownie zawrze gotować prze 5 minut. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Ma być na wpół miękka.Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w malutką kostkę, przełożyć do miski. Cebulę obrać i również drobniutko posiekać i dodać do papryki. Ogórki również pokroić drobno i dodać do reszty składników. Buraczki pokroić w małą kostkę. Razem z marchewką przełożyć do miski.Na deskę do krojenia położyć ręcznik papierowy i położyć na nim kawałki ryby i odsączyć z oleju. Pokroić rybkę w dużą kostkę i dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.W osobnym naczyniu wymieszać ocet, majonez i zalewę z buraczków. Do pucharka przełożyć sałatkę i na górę położyć czapeczkę z różowego majonezu. Resztę majonezu dodać do miski i dokładnie wymieszać. Pozostawić w lodówce na godzinę..
Bo