Sposób przygotowania:
Śledzik w warzywach
Warzywa ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać drobno pokroić. Filety śledziowe wyjąć z zalewy, osączyć, pokroić w paseczki.
Ugotowane warzywa obrać, zetrzeć na tarce, każde do innej miski. Warzywa opruszyć solą i pieprzem, dodać do każdej miski śledzie, wymieszać z majonezem.
Układać na półmisku obok siebie sałatkę śledziową, posypać sałatkę szczypiorkiem, udekorować natką pietruszki.
Ugotowane warzywa obrać, zetrzeć na tarce, każde do innej miski. Warzywa opruszyć solą i pieprzem, dodać do każdej miski śledzie, wymieszać z majonezem.
Układać na półmisku obok siebie sałatkę śledziową, posypać sałatkę szczypiorkiem, udekorować natką pietruszki.