gosiaczeksms

gosiaczeksms

Kucharz
[Przepisów: 11]

Śledzik z jabłuszkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie o delikatnym smaku wprost na rodzinne spendy bądź spotkania z przyjaciółmi. Nadają się również na świąteczny stół.

Śledzik z jabłuszkiem

Składniki:

Śledzik z jabłuszkiem

 

  • 4 płaty śledziowe (matiasy)
  • 1 kwaśne jabłko
  • 2 cebule
  • natka pietruszka
  • jogurt
  • majonez

Sposób przygotowania:

Śledzik z jabłuszkiem
Śledzie umyć, wymoczyć w mleku po czym pokroić na większe kawałki. Tak przygotowane ułożyć na półmisku. Jabłko umyć i pokroić w drobną kostkę. Jabłko Można obrać. Cebulę obrać, umyć i drobno pokroić. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie trzy składniki razem wymieszać i dodać kilka łyżek jogurtu i majonezu. Można doprawić do smaku pieprzem. Całość wymieszać i wyłożyć na śledzie. Podawać schłodzone.