malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Śledziki w sosie chrzanowo-musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie śledzie w sosie są miękkie i bardzo ostre w smaku. Dla wielbicieli mocniejszych aromatów i przypraw.

Śledziki w sosie chrzanowo-musztardowym

Składniki:

Śledziki w sosie chrzanowo-musztardowym

 

  • 1/2 kg śledzi zakwaszanych,
  • 2 łyżki chrzanu,
  • 1 cebula biała,
  • 2 cebule czerwone,
  • szklanka kwaśnej śmietany,
  • 4 łyżki majonezu,
  • łyżka musztardy francuskiej,
  • skórka z cytryny,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Śledziki w sosie chrzanowo-musztardowym
Śledzie należy wymoczyć przez godzinę w wodzie. Następnie kroimy na małe kawałki. Musztardę mieszamy z chrzanem. Następnie dodajemy do kwaśnej śmietany. Dodajemy majonez, lekko solimy i pieprzymy. Cebule kroimy w kostkę, dodajemy do sosu. Na wysokim półmisku układamy warstwy śledzi oraz sosu z farszem. Posypujemy skórką z cytryny. Dekorujemy kawałkami jajka i cytryną.

Tagi:

śledzie