Śledziowa przekąska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysłowa przekąska świetna na imprezę

Śledziowa przekąska

Składniki:

Śledziowa przekąska

 

  • 10 szt - matiasy,
  • 5 szt - jajka,
  • 1 szt - papryka czerwona,
  • 1 szt - papryka żółta,
  • 4 szt - ogórki konserwowe,
  • 2 szt - cebula,
  • majonez tradycyjny
  • sól, pieprz,

 

 

Sposób przygotowania:

Śledziowa przekąska
Matiasy wymoczyć w mleku, odsączyć i przekroić wzdłuż na dwie połówki. Jajka zagotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Odciąć końcówki jajek tak aby jajka stabilnie stały na talerzu. Cebulę posiekać, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Składniki połączyć. Dodać majonez oraz sól i pieprz, wymieszać. Matiasy owijać wokół jajka, spiąć wykałaczką. Układać na półmisku. Na wierzchu ułożyć przygotowaną sałatkę. Udekorować plasterkami ogórka.

Tagi:

jajko jajka