halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Sledziowe roladki .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo dobre sledzie jako zakaska .

Sledziowe roladki .

Składniki:

Sledziowe roladki .

 

  • 50 dag filetow sledziowych w oleju
  • 3 pory biale czesci
  • szczypta cukru
  • sol , pieprz
  • sloiczek majonezu
  • 4 lyzki smietany
  • 1 lyzeczka pikantnej musztardy
  • 1 lyzeczka keczupu
  • 1 pęczek posiekanego szczypiorku
  • 2 jajka gotowane

 

Sposób przygotowania:

Sledziowe roladki .
Pory przecinamy na polowe wzdluz i gotujemy 8 minut w lekko osolonej i poslodzonej wodzie . Odsaczamy na sitku. Gdy przestygna kroimy na kawalki 4 cm ., posypujemy pieprzem . Kazdy kawalek zawijamy w fileta sledziowego i ukladamy na polmisku na ilsciach salaty . Jajka gotowane drobnutko kroimy w kosteczke . Majonez łączymy z smietana , musztarda i keczupem , dodajemy szczypiorek siekany i jajka , mieszamy razem i polewamy roladki sledziowe .