zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ślimaczki na przekąskę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dziś miałam okazję próbować kolejny ser koryciński. Tym razem był to ser dojrzewający z ziołami prowansalskimi. Taki ser idealnie sprawdzi się do przekąsek na ciepło ale również na zimno. Dziś propozycja na ciepło z ciastem francuskim.

Ślimaczki na przekąskę

Składniki:

Ślimaczki na przekąskę

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki na przekąskę
Na jednym z brzegów rozwiniętego ciasta ( na węższym ) położyć parówki.

Następnie ułożyć plastry sera ( wcześniej pokrojonego ) a potem pokrojone pomidorki i oliwki.

Wszystko zawinąć w roladę a potem pokroić ją na plastry o grubości 1 cm.

Ślimaczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a potem każdy posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem.

Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.

Podawać na ciepło.