Sposób przygotowania:
Ślimaczki na przekąskę
Na jednym z brzegów rozwiniętego ciasta ( na węższym ) położyć parówki.
Następnie ułożyć plastry sera ( wcześniej pokrojonego ) a potem pokrojone pomidorki i oliwki.
Wszystko zawinąć w roladę a potem pokroić ją na plastry o grubości 1 cm.
Ślimaczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a potem każdy posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem.
Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Podawać na ciepło.
Następnie ułożyć plastry sera ( wcześniej pokrojonego ) a potem pokrojone pomidorki i oliwki.
Wszystko zawinąć w roladę a potem pokroić ją na plastry o grubości 1 cm.
Ślimaczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a potem każdy posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem.
Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Podawać na ciepło.