Sposób przygotowania:
Śliwkowe rogaliki
W robocie z nożami do siekania połączyć składniki ciasta.
Potem ciasto włożyć do woreczka foliowego i schować na co najmniej godzinę do lodówki.
Gdy ciasto się chłodzi pokroić śliwki na ćwiartki ( jeśli są małe to na połówki ).
Następnie ciasto podzielić na dwie części i każdą z nich rozwałkować na cienkie okrągłe placki.
Każdy placek pokroić na 15 - 16 trójkątów.
Na szerszym brzegu układać ćwiartki śliwek i zwijać rogaliki.
Układać je na blaszce z wyposażenia kuchenki ( u mnie 2 blachy ) wyłożonej papierem do pieczenia.
Rogaliki piec przez 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.
Rogaliki po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Potem ciasto włożyć do woreczka foliowego i schować na co najmniej godzinę do lodówki.
Gdy ciasto się chłodzi pokroić śliwki na ćwiartki ( jeśli są małe to na połówki ).
Następnie ciasto podzielić na dwie części i każdą z nich rozwałkować na cienkie okrągłe placki.
Każdy placek pokroić na 15 - 16 trójkątów.
Na szerszym brzegu układać ćwiartki śliwek i zwijać rogaliki.
Układać je na blaszce z wyposażenia kuchenki ( u mnie 2 blachy ) wyłożonej papierem do pieczenia.
Rogaliki piec przez 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.
Rogaliki po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
pyszalka
zewa
Oj tak są pycha.
zbysiowa
zewa
Dziękuję Madziu :)