Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Śliwkowiec z oranżadą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Śliwki można zastąpić innymi sezonowymi owocami.

Śliwkowiec z oranżadą

Składniki:

Śliwkowiec z oranżadą

 

  • 2szkl.mąki,
  • 1i1\3szkl.cukru,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3łyżki śmietany,
  • 1puszka oranżady(np.Fanty),
  • 1 kg.śliwek

Sposób przygotowania:

Śliwkowiec z oranżadą
Jajka utrzeć z cukrem,a następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę i dokładnie wymieszać.Na koniec wlać oranżadę i ponownie wymieszać(ciasto powinno mieć konsystencję budyniu).Ciasto wylać na blaszkę,śliwki przekroić na połówki i wydrylować.Śliwki ułożyć na cieście przekrojeniem do góry i upiec w 180"C.