Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Słodka brzoskwinia

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Biszkopt białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier żółtka,a na koniec mąkę z proszkiem i mak.

Słodka brzoskwinia

Składniki:

Słodka brzoskwinia

 

  • suchego maku, 4 łyżki cukru pudru, 4 łyżki mąki tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • Placek z wiórkami: 4 białka, 4 żółtka, 20 dag wiórek kokosowych
  • karmelowego, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 łyżka mąki tortowej, kostka margaryny, spirytus i sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Słodka brzoskwinia
Biszkopt białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier żółtka,a na koniec mąkę z proszkiem i mak. Piec ok 40 min. 180 stopni C.
Placek: Ubijamy pianę z białek dodajemy żółtka i na koniec wiórki kokosowe. Mieszamy i pieczemy.
Biszkopt skrapiamy spirytusem i sokiem z cytryny.Masę rozsmarowujemy i przykrywamy plackiem z wiórkami.