Sposób przygotowania:
Słodka bułka z serem
Ciasto drożdżowe: Świeże drożdże rozpuszczamy w dwóch łyżkach mleka, mąki i cukru.
Zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Pozostałą mąkę, cukier, rozpuszczone masło, ciepłe mleko, żółtka mieszamy. Dodajemy rozczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na dwie godziny do podwojenia swojej objętości.
Masa serowa: Ser mielimy. Dodajemy cukier. Mieszamy do momentu połączenia.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 części. Lekko wałkujemy. Kładziemy łyżkę masy serowej.
Zawijamy sakiewkę. Wszystkie bułeczki umieszczamy na blaszce przykrytej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 20 minut w 175 stopniach. Studzimy.
Dekoracja: Cukier puder, sok z cytryny i wodę łączymy ze sobą. Lukrem dekorujemy bułeczki.
Posypujemy skórką pomarańczową i cytrynową.
Zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Pozostałą mąkę, cukier, rozpuszczone masło, ciepłe mleko, żółtka mieszamy. Dodajemy rozczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na dwie godziny do podwojenia swojej objętości.
Masa serowa: Ser mielimy. Dodajemy cukier. Mieszamy do momentu połączenia.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 części. Lekko wałkujemy. Kładziemy łyżkę masy serowej.
Zawijamy sakiewkę. Wszystkie bułeczki umieszczamy na blaszce przykrytej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 20 minut w 175 stopniach. Studzimy.
Dekoracja: Cukier puder, sok z cytryny i wodę łączymy ze sobą. Lukrem dekorujemy bułeczki.
Posypujemy skórką pomarańczową i cytrynową.