Sposób przygotowania:
Słodka tajemnica
Ze składników na placek zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i rozwałkować na dwa duże, cienkie placki. Każdy placek piec osobno, na złoty kolor, w dużej formie wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą około 10-15 minut w temperaturze 200C. Upieczone placki pozostawić do ostygnięcia.
Orzechy posiekać.
Zrobić krem I
Mleko skondensowane gotować 3 godziny zanurzone w wodzie, a następnie odstawić do ostygnięcia.
Zrobić krem II
Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru, cukru waniliowego i śmietan-fixu.
Następnie placki przełożyć kremem śmietankowym, a wierzch ciasta posmarować masą karmelową i posypać orzechami.
Orzechy posiekać.
Zrobić krem I
Mleko skondensowane gotować 3 godziny zanurzone w wodzie, a następnie odstawić do ostygnięcia.
Zrobić krem II
Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru, cukru waniliowego i śmietan-fixu.
Następnie placki przełożyć kremem śmietankowym, a wierzch ciasta posmarować masą karmelową i posypać orzechami.
misia53
wiolasenka
jovi
Dziękuję za pomysł, muszę wypróbować, a akurat niedawno kupiłam ten krem w sklepie i nie miałam pomysłu jak go wykorzystać, a rzeczywiście takie zestawienie brzmi pysznie!
wiolasenka
Nie mam pojecia czy ostudzona masa toffi da sie tak latwo rozsmarowac.
jovi
Dziękuję bardzo:) Na pewno to wykorzystam! Przeważnie smaruję placki właśnie przestudzonym karmelem i nie jest to proste, więc muszę spróbować na ciepło. Wiem też, że niektórzy dodają także do zimnego karmelu masło, ale osobiście nie polecam bo wiem z autopsji, że masło bardzo rozrzedza karmel i masa się po prostu rozlewa. Jeszcze raz dziękuję za wskazóweczkę! Pozdrawiam:)