Sposób przygotowania:
Słodkie bułeczki z nadzieniem
Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu.Do ugotowanego budyniu dajemy marmoladę i orzechy mielone ale nie całkiem na pył mieszamy.studzimy. Ciasto drożdzowe Podgrzewamy mleko . Masło rozpuszczamy. Do miseczki kruszymy drożdze dodajemy łyżeczkę cukru dwie lub trzy łyżki letniego mleka i odrobinę mąki mieszamy i zostawiamy aż drożdze wyrosną. Do miski robota wsypujemy mąkę dodajemy cukier,wbijamy jajka ,dodajemy sól ,wlewamy letnie mleko i masło dodajemy wyrośnięte drożdze wyrabiamy ciasto jeżeli trzeba to dodajemy trochę mąki. Wyrobione ciasto zostawiamy aż wyrośnie i kolejny raz wyrabiamy .Ciasto wyjmujemy wykładamy na blat albo do miski i czekamy aż znowu wyrośnie. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na blacie na długi prostokąt.Na połowie ciasta wykładamy nadzienie i składamy ze sobą .Ciasto kroimy w paski które skręcamy i robimy krązek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia czekamy aż bułeczki znowu podrosną. Podrośnięte bułeczki przed włozeniem do piekarnika smarujemy lekko zółtkiem wymieszanym z mlekiem. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 20-30 minut. POLECAM!!!
gusia1000
gosia56
Tak warto takie robić bardzo dziękuję Gusia bo były naprawdę pyszne ;)
gosiapiotrek23
jaNina