Sposób przygotowania:
Słodkie bułki z kruszonkąETAP 1:
Mleko podgrzać i rozmieszać w nim drożdże z cukrem, następnie dolać śmietanę, płynne masło i wbić jajka, wymieszać. Mąkę przesiać i dosypać do płynnych składników, zagnieść gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie wyjąć je z miski i rozciągnąć na stolnicy podsypanej mąką przy pomocy szklanki wyciąć krążki i umieścić na nich powidła i nutellę, połowa z powidłami, połowa z nutellą.
ETAP 2:
Uformować bułeczki i układać je na blaszce w małych odstępach bo w trakcie pieczenia mają się połączyć, układamy mieszając smaki. Po wierzchu posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać posiekanymi orzechami, odstawić do podrośnięcia.
Piec w temp. 180st około 20 minut do momentu zrumienienia.