Sposób przygotowania:
Orkiszowa, słodka bułka z bananem
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, kakao, sól, cukier. Mieszamy. Dolewamy miód, oliwę i ciepłe mleko. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na około 1h w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Blachę na której będziemy piec smarujemy masłem. Biały ser ugniatamy widelcem z bananem. Wyrośnięte po godzinie ciasto jeszcze chwilę ugniatamy. Następnie rozpłaszczamy, odrywamy z niego kawałki nadając im lekko krągły kształt i nakładamy na nie w niewielkiej ilości serowo-bananowe nadzienie. Zalepiamy je w środku starając się uformować z całości kulkę. Tak przygotowaną przyszłą bułkę (i następne) kładziemy na posmarowanej blaszce. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Bułeczki pieczemy około 40-50 minut. Smacznego!